Tuin

5 planten tegen muggen

Wat is er nu prettiger dan een zwoele zomeravond in de tuin doorbrengen? Het probleem is echter vaak dat muggen zo’n avond behoorlijk kunnen bederven. Dat hoort natuurlijk bij de natuur, maar er zijn ook anti muggen planten en daar kan je gebruik van maken om extra rust te krijgen op jouw terras.

1. Citroenplant
Muggen houden niet van de frisse geur van citroen. Er zijn dan ook vele middeltjes tegen muggen gebaseerd op dat beginsel . De meest bekende anti muggen plant is dan ook citroenbras. Deze kan je zowel in de tuin gebruiken als in een potje in de kamer of slaapkamer. Citroengras is een erg makkelijk plant om te kweken. Je kan het in de supermarkt en toko’s kopen. Knip de dode stukjes weg en zet de stengels in het water. Binnen een paar weken wortelen ze. Citroengras is ook nog geschikt als smaakmaker in een aantal oosterse gerechten.

2. Goudsbloem
Goudsbloemen hebben geen aparte of opvallende geur, maar muggen hebben een hekel aan deze plant. Dat is een plezierig verschijnsel omdat deze plant gewoon ook decoratief is in de tuin en weinig verzorging nodig heeft. Goudsbloemen kan je ook in een flinke pot zetten en daarmee is het mogelijk een balkon te beschermen tegen die lastige stekers. Het heeft geen zin om het plantensap op je huid te wrijven omdat de werking niet berust op de geur of smaak van het sap.